Politisk annonsering på Facebook

Dessa politiska annonser har rapporterats in med hjälp av ProPublicas Fabeookverktyg. Syftet är att arkivera politisk annonsering som annars skulle försvinna för framtida forskare. Även om Facebook har lanserat ett eget transparensinitiativ så saknar det viktig information om målgrupper och historik. Mer data kan du se om du laddar ner zipfilen. Frågor? Kontakta peter@peterkrantz.se

Mer än varannan svensk svarar att det är en bra idé att sänka lönerna för unga och nyanlända för att minska arbetslösheten.

fplus.se
Mer än varannan svensk svarar att det är en bra idé att sänka lönerna för unga och nyanlända för att minska arbetslösheten, visar en Novusundersökning gjord av SVT. – Yngre är inte lika över...

Sågs först 2018-07-06 07:24

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att FPlus – nyhetstjänsten för företagsamma vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att FPlus – nyhetstjänsten för företagsamma vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Riksrevisionen sågar regeringens stöd till solel. Riksrevisionen har granskat stödet på 800 miljoner under perioden 2009-2016 och riktar skarp kritik mot stödens utformning.

Riksrevisionen skriver att "underlagen till stor del saknar samhällsekonomiska analyser och att stödens kostnadseffektivitet i förhållande till målet om ökad förnybar el inte har belysts i tillräcklig utsträckning" och att "en annan utformning av stöden sannolikt skulle ge mer förnybar el för pengarna" ...... "Då skulle målet om ökad andel förnybar el kunna nås till lägre direkt kostnad för skattebetalare och elkonsumenter".

Men istället för att vänta in Riksrevisionens granskning valde regeringen i december att lägga ännu mer pengar på solel. Regeringen utökade då stödet till drygt 900 miljoner per år 2018-2020. Mer per år än under hela perioden 2009-2016 alltså.

Synd bara att stöden inte är effektivt utformade. Men det kanske var viktigare att satsa så mycket pengar som möjligt än att få ut så mycket förnybar el som möjligt för pengarna.

Det var ändå någon annan som betalade

☀️

Riksrevisionens granskning: http://www.regeringen.se/…/riksrevisionens-rapport-om-det-s…

Regeringens pressmeddelande: http://www.regeringen.se/…/regeringen-okar-stodet-till-sol…/

Visa mer

Sågs först 2018-04-05 13:38

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 13 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

DEMOKRATIN MÅSTE SLÅ TILLBAKA
Svenska muslimer möter hat som riktas mot moskéer och mot islam. Förföljda kristna vittnar om fortsatta trakasserier här i Sverige.

Svenska judar i Malmö får sin synagoga bombhotad och många judar vågar inte gå på stan i sin kippa.

...

När orden tar slut, får inte nävarna ta vid. Därför måste vi dra en gräns vid det politiska våldet.

Precis det föreslår vi. För historien lär oss vad som står på spel. Det måste bli brottsligt att engagera sig i organisationer som använder hot och våld för att störa eller störta vår demokrati.

Rättigheter. Skyldigheter. Möjligheter. Lika för alla.

Visa mer

Sågs först 2018-07-05 07:33

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som är intresserade av Svenskt Näringsliv, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SKÄRPTA STRAFF FÖR VÅLDTÄKTSMÄN
Till skillnad från regeringen vill Moderaterna att minimistraffet för våldtäkt av normalgraden blir tre år i fängelse, jämfört med dagens två år.

Maxstraffet för våldtäkt av normalgraden föreslås skärpas till fängelse i sju år, i dag är det sex år.

...

Vår politik kommer att leda till hårdare straff i åtta av tio våldtäktsdomar, säger Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för Moderaterna.

TA STÄLLNING för hårdare straff för våldtäkt - dela det här inlägget.

Visa mer

Sågs först 2018-05-24 21:36

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

De borgerliga partierna (M, L, C och KD) har styrt Stockholms läns landsting sedan valet 2006. Sedan valet 2014 styr de med stöd av SD.
https://mitti.se/val/hyrskoterskor-affar-landstinget/

570 miljoner kronor. Det är notan för landstingets inhyrda vårdpersonal enligt S
mitti.se

Sågs först 2018-05-08 20:55

Du ser den här annonsen eftersom Rädda välfärden i Stockholms län vill nå personer i åldern 17 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Vi måste göra mer för Syriens barn och behöver din hjälp nu!

Situationen i Syrien blir allt värre och behoven är akuta. Vi behöver mer pengar för att nå ut till fler barn och familjer.

Vårt mål är bland annat att: ...
• förse ytterligare 2700 barnfamiljer med mat och annat de behöver för att klara sig – som till exempel hygienartiklar, vattendunkar och varma kläder.

• stödja de 650 fattigaste och mest sårbara barnfamiljerna ekonomiskt, så att de kan handla mat för dagen.

• behandla cirka 5000 allvarligt undernärda barn under fem år, för att de inte ska svälta ihjäl.

• reparera och utrusta 50 förstörda klassrum, så att 1100 barn kan få möjlighet att gå i skolan igen.

• utbilda lärare och föräldrar i metoder för "hemundervisning", så att de kan hjälpa 2000 barn som inte vågar gå ut, att fortsätta sitt skolarbete.

• ge psykosocialt stöd till 600 barn som upplevt traumatiska händelser, återförena familjer som splittrats i kaoset och skydda ensamma barn.

Du kan vara med och rädda barns liv i krig och katastrofer och skapa hållbara förändringar för barn!

_
Bli månadsgivare: www.rb.se/stod-oss/syrien
Swisha till 900 600 8 märk din gåva: AKUT
Läs mer om vårt arbete: www.rb.se/syrien

Visa mer
Tillsammans kan vi rädda och hjälpa barn i krig och konflikter – i Syrien och över hela världen.
raddabarnen.se

Sågs först 2018-03-19 09:47

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Rädda Barnen vill nå personer som har besökt deras webbplats eller använt en av deras appar. Detta baseras på kundinformation från Rädda Barnen.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Rädda Barnen vill nå personer i åldern 21 till 64 bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Sverige hör till de värsta i västvärlden när det gäller att beskatta människor med normala inkomster. Var fjärde löntagare betraktas i dag av staten som höginkomsttagare och får betala statlig inkomstskatt. Det gör att utbildning och ansvarstagande inte lönar sig i lönekuvertet för grupper som barnmorskor, psykologer och lärare. Marginalskatterna måste sänkas.

Den som jobbar, utbildar sig och tar ansvar för sitt liv måste också få skörda frukterna av det. För att fortsätta bygga Sverige starkt måste flit och arbete löna sig! Håller du med? 💸💸

Sågs först 2018-02-13 10:15

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Liberalerna Stockholm vill nå personer som är intresserade av Skola, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Liberalerna Stockholm vill nå personer i åldern 34 till 63 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Regeringens konstnärspolitiska utredning presenterades häromdagen. Utredaren Ann-Christin Nykvist sa då att ”läget för konstnärer i Sverige idag är alarmerande”.

Nykvist är kritisk till att konstnärer är snedrekryterade från välbeställda grupper och att de ofrivilligt tvingas bli företagare och inte får någon social trygghet. Hälften av alla konstnärer driver företag mot 10% av befolkningen som helhet.

Därför föreslår hon att regeringen ska ge statliga myndigheter i uppdrag... att anställa konstnärer. Inom två år ska minst 10 procent av våra 448 myndigheter ha fast anställda konstnärer.

Men vad säger regeringen om att detta? Sverige är ett av världens rikaste länder så vi bör ha råd, om vi har viljan, att förändra den verkligheten, var kulturminister Alice Bah-Kuhnkes kommentar till DN.

Det är lätt att vara generös när någon annan betalar.

Utredningen: http://konstnarspolitiskautredningen.se/…/konstnarspolitis…/

Artikel: https://www.dn.se/…/laget-for-konstnarer-i-sverige-i-dag-a…/

Visa mer

Sågs först 2018-04-07 09:37

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 24 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

DET ÄR VI SOM GÖR DEMOKRATIN

Vart hade Sverige varit utan sina folkrörelser? Tänker på alla som säljer korv för sin idrottsförening, alla som organiserar sig på sin arbetsplats och alla som knackar dörr för en bättre framtid.

Det är vi som gör demokratin tillsammans. Vi får aldrig glömma det.

...

För många år sen engagerade jag mig i SSU Vällingby för ett mer jämlikt samhälle. Precis som då är jag övertygad om alla människors lika värde och frihet. Jag vill ha ett Stockholm för alla.

Vi måste fortsätta påminna varandra om vår starka rörelse. En rörelse med mycket folk. En folkrörelse. Därför vill jag veta hur det kom sig att ni engagerade er från första början.

Dela gärna med dig om varför du engagerade dig för en bättre värld.

Visa mer
Karin Wanngård
Politiker

Sågs först 2018-05-06 18:47

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Karin Wanngård vill nå personer som är intresserade av Politiker, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Karin Wanngård vill nå personer i åldern 14 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Välfärden behöver fler kollegor, trygga anställningar och ett stopp för vinstjakten!

Ska vi bygga en starkare välfärd och ett tryggare Sverige så kan inte vinstdriften vara styrande när det handlar om de äldres livskvalité och barnens skolgång. Dela bilden om du håller med!

Under Almedalsveckan kommer vi lägga fullt fokus på att sätta medlemmarnas frågor och viktiga roll i vårt samhälle på agendan. För mer info se: https://www.kommunal.se/almedalen2018

Sågs först 2018-07-03 09:27

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Kommunal vill nå personer som är intresserade av Vänsterpartiet, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Kommunal vill nå kvinnor i åldern 20 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Göteborg har 236 kommunala kommunikatörer. Deras uppgift är att påverka bilden av Göteborg hos allmänhet och media. I praktiken lobbar kommunen alltså Göteborgarna för en halv miljon om dagen av deras egna pengar. Om det behövs så många måste kommunen vara riktigt dålig, eller?

Se SVT:s inslag: https://www.svt.se/…/skattebetalarnas-nota-nastan-en-halv-m…

Sågs först 2018-03-28 14:00

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen har lagt till dig i en målgrupp som de vill nå ut till, baserat på dina aktiviteter på Facebooks utbud av appar och tjänster. Detta inkluderar att dela länkar på deras webbplats, att interagera med deras innehåll (som till exempel att klicka på annonser, titta på videoklipp eller spara innehåll) eller att direkt interagera (som att skicka meddelanden) med dem.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer som är 18 år och äldre. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Det svenska biståndet till Palestina går bland annat till organisationer som hyllar terrorister och är öppet antisemitiska. Länder som Schweiz, Holland och Danmark har fryst sina utbetalningar och ser nu över biståndet, men Sverige fortsätter betala biståndsmiljoner direkt till dessa organisationer.

Trots att palestinska myndigheten under lång tid betalat hundratals miljoner i ”lön” till terrordömda brottslingar fortsätter Palestina vara den överlägset största mottagaren av ...svenskt bistånd per capita. Länder som Norge, Storbritannien och Tyskland har på grund av detta villkorat alla utbetalningar till palestinska myndigheten, något som Sverige trots det inte gjort. Varje år betalar Sverige ut runt 800 miljoner kronor i bistånd till Palestina.

När skattepengar som skulle hjälpa fattiga går till terror och antisemitism måste någon dra i nödbromsen.

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/a/8wB5W2

Om utbetalningar till terrordömda: https://www.aftonbladet.se/nyheter/article13550528.ab

Visa mer
Efter att palestinske presidenten Mahmoud Abbas anklagats för antisemitism har röster höjts för att frysa det svenska biståndet till Palestina.
aftonbladet.se

Sågs först 2018-05-12 07:04

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som är intresserade av kristdemokraterna, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 17 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Världen behöver länder som går före. Sedan MP kom in i regering har Sverige antagit en historisk klimatlag, fördubblat miljöbudgeten och ger mest i klimatstöd till fattiga länder per capita i hela världen. 🌍

Vid en pressträff i Stockholm idag sa FN:s generalsekreterare António Guterres att Sverige ”troligen har den bästa klimatpolitiken i världen”.

Förra året utsågs Sverige till etta när Europeiska miljörörelser rankade alla EU-länders klimatpolitik:...
https://www.nyteknik.se/…/sverige-etta-i-klimatmatning-i-eu…

Vi kommer fortsätta att sätta klimatet högst på dagordningen. Klimatet kan inte vänta! 💪

Visa mer

Sågs först 2018-05-23 12:59

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Miljöpartiet de gröna vill nå personer som är intresserade av Forskning, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Miljöpartiet de gröna vill nå personer i åldern 20 till 64 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

ANSTRÄNGNING SKA LÖNA SIG
Sverige ska vara ett land för hoppfulla.

Ett land präglat av företagsamhet, jämlikhet och social rörlighet, där du av egen kraft – men också med andras hjälp – kan ta dig nästan hur långt som helst.

...

Ett land med frihet att välja sitt liv och med all den mångfald som den friheten skapar.

I Sverige ska vi inte ha ”vi” och ”dom”. Här gäller friheten, lagarna och arbetslinjen alla, utan hänsyn till klan, klass eller kön. Inga undantag, ingen utanför, ingen bortglömd.

Rättigheter, skyldigheter, möjligheter. Lika för alla.

👍 Gilla och dela om du håller med!

Visa mer

Sågs först 2018-05-21 11:40

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som är intresserade av Svenskt Näringsliv, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SVERIGE BEHÖVER EN RIVSTART
Sverige behöver en rivstart med nya reformer.

På Moderaternas ekonomisk-politiska seminarium i Almedalen presenterar vi därför en ny ekonomisk reformagenda:

...

Ⓜ️ Skattereform som belönar ansträngning.
Ⓜ️ Bidragsreform som minskar bidragskostnader till förmån för välfärden.
Ⓜ️ Reformer för livslångt lärande.

Om Sverige går in i en lågkonjunktur samtidigt som välfärden och tryggheten brister, och fler personer blir beroende av bidrag, kommer vi att få en mycket svår situation.

De akuta problemen behöver lösas men lika viktigt är att vi påbörjar det reformarbete som krävs för att Sverige ska kunna förbli ett rikt land även i framtiden.

Moderaterna har ett program för 100 dagar – 100 veckor – och 100 månader.

Se seminariet här: https://www.youtube.com/watch?v=3QHDYmupJMY (även i efterhand)

See More

Sågs först 2018-07-03 10:51


Alliansen yrkar avslag - grundlagsändring måste utredas på nytt - beslutet ligger i linje med Sentios opinionsundersökning

"Vi har tagit intryck av kritiken och ändrat uppfattning. Enligt Alliansens mening är lagförslaget framför allt förenat med tre problem som behöver analyseras närmare", säger Tobias Billström, gruppledare (M)
"Lagförslaget innebär att databaser som vänder sig till professionella användare, t.ex. jurister, ska vara fortsatt tillåtna. Att på detta sätt gör...a skillnad mellan människor har uppfattats som orättvist. Det är en berättigad invändning", säger Anders W Jonsson, gruppledare (C)

"Lagförslaget är inte tillräckligt preciserat i fråga om vilka verksamheter som kommer att skyddas av grundlagarna och vad som ska falla utanför. Det är centralt att så långt möjligt klargöra var gränserna för mediegrundlagarnas tillämpningsområde går", säger Christer Nylander, gruppledare (L)

Stoppa Grundlagsändringen konstaterar nu tacksamt att Alliansen lyssnat inte bara på de många remissinstanser som kritiserat ett ogenomtänkt förslag, utan också på alla de folkliga protester som växt fram mot förslaget.

Stoppa Grundlagsändringen uppdrog åt Sentio att genomföra en opinionsundersökning där man frågade ett representativt urval av svenskar: Anser du att privatpersoner ska ha samma tillgång till offentliga handlingar som journalister o företag? Ja svarade 60 %, Nej svarade 19 %, Övriga tveksamma

Vi frågade också: Idag finns det databaser på internet där man enkelt kan söka efter handlingar från domstolarna, anser du att det är bra eller dåligt? Bra svarade 56 %, Dåligt svarade 26 %

Justitieminister Morgan Johansson är kritisk.

"Det är mycket svagt av de borgerliga partierna att inte orka stå upp för förslag som de själva varit med om att utarbeta", säger han i ett skriftligt uttalande till TT.

Stoppa grundlagsändringen beklagar att justitieministern i samarbetsregeringen varken lyssnat på Alliansen eller den omfattande kritik hans förslag fått. Hans förslag innebar bland annat att företag, etablerade journalister, myndigheter, studenter och riksdagsledamöter skulle ha till gång till sökbara domssamlingar men inte vanligt folk. Detta strider mot vad vi uppfattar som socialdemokratiska grundvärderingar.
http://sentio.no/sv/

http://www.mynewsdesk.com/…/alliansen-yrkar-avslag-grundlag…

Visa mer

Sågs först 2018-04-01 07:41

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer som är intresserade av Socialdemokraterna (Sverige), baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Moderaterna och Alliansen stoppar kritiserade delar av föreslagen grundlagsändring!

En hel del av er har frågat mig om den föreslagna grundlagsändringen. Jag har då behövt svara aningen kryptiskt att vi försöker jobba med justeringar i Konstitutionsutskottet. Det har vi också gjort, men bedömningen är nu att det inte är tillräckligt. Den berättigade kritiken kräver för stora ändringar för att rätta till, och det låter sig inte göras i KU. En grundlagsändring kräver ett grund...ligare arbete än vad vi kan göra på några veckor.

Visa mer
-6:05
Klicka för att visa mer
Det verkar som om du har problem med att spela upp den här videon. Försök i så fall att starta om din webbläsare.
Stäng
19 152 visningar
Nya Moderaterna

ALLIANSEN ÖVERENS: VISSA GRUNDLAGSÄNDRINGAR BÖR STOPPAS
Förslaget om ändringar i grundlagarna har diskuterats flitigt de senaste veckorna. Moderaterna står inte... längre bakom den del av förslaget som rör domssamlingar. Istället är Alliansen överens om att tillsätta en ny utredning.

– Det är viktigt att man står trygg i sina värderingar. Men man får inte vara rädd för att ändra sina ståndpunkter när det dyker upp kritik som är berättigad, säger Tobias Billström, gruppledare för Moderaterna.

I filmen berättar Tobias Billström och Andreas Norlén, ordförande i Konstitutionsutskottet, om tre delar av lagförslaget som behöver analyseras närmare:

1️⃣ Lagförslaget innebär att databaser som vänder sig till professionella användare, t.ex. jurister, ska vara fortsatt tillåtna. Att på detta sätt göra skillnad mellan folk och folk har uppfattats som orättvist. Det är en berättigad invändning.

2️⃣ Lagförslaget är inte tillräckligt preciserat i fråga om vilka verksamheter som kommer att skyddas av grundlagarna och vad som ska falla utanför. Det är centralt att så långt möjligt klargöra var gränserna för mediegrundlagarnas tillämpningsområde går.

3️⃣ I regeringens proposition används bl.a. formuleringen ”seriös, granskande journalistik”, vilket har fått en del att ställa frågan om olika slags journalistik ska värderas. Det är viktigt att lagstiftningen behandlar alla journalistiska aktörer lika. Även det behöver klarläggas.

Läs hela intervjun med Andreas Norlén och Tobias Billström här: https://medborgaren.se/moderaterna-stodjer-inte-grundlagsa…/

Sågs först 2018-03-28 08:48

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Ida Drougge vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Ida Drougge vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SVERIGE BEHÖVER EN NY STATSMINISTER
Sedan Ulf Kristersson tog över som ledare för Moderaterna i höstas har svenska folkets förtroende för honom ökat kraftigt. Han är den partiledare som flest har förtroende för.

Idag intervjuas Ulf Kristersson i TV4. Se hela klippet här: https://www.youtube.com/watch?v=MYIYgvAUsME

...

👍Gilla och dela om du också vill byta statsminister

Visa mer

Sågs först 2018-03-28 20:06

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

"På vilket sätt är statsrådet och regeringen beredd att bidra till kunskapshöjande insatser om ekonomiska föreningar och kooperativa företag i samband med att den nya lagen om ekonomiska föreningar antas av riksdagen?"

Caroline Szyber (KD) har ställt frågan som förväntas besvaras av Heléne Fritzon (S) i morgon 4 maj. 👍

Riksdagen är den högsta beslutande församlingen i Sverige. Till riksdagens uppgifter hör att besluta om lagar och om statsbudgeten.
riksdagen.se

Sågs först 2018-05-04 11:38

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Värmlandskooperativen vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Värmlandskooperativen vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Värmlands Län. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Stort tack till alla er som tagit er tid att lyssna på mitt Almedalstal!

Mitt tal handlade välfärden. Hur den har utvecklats de senaste åren och hur vi kan vända den negativa trenden. Vi kristdemokrater går till val på att prioritera sjukvården, äldreomsorgen och polisen.

Välfärden handlar om medmänsklighet. Att se människovärdet. Att den som är svag, utsatt eller sjuk inte ska lämnas ensam att klara sig själv. Att man ska kunna – och våga – känna tillit till att välfärden f...ungerar den dagen man behöver den. Det är just när man är som svagast – som välfärden ska vara som starkast.

Vi ska återupprätta välfärdslöftet. Så att det finns en bädd åt alla sjuka. En hand för alla de som behöver omsorg. Och en samhällsgemenskap som inte lämnar någon utanför. Du ska kunna lita på Sverige!

Här kan du se hela talet i efterhand: https://www.svtplay.se/…/partiledartal-i-almedalen-ebba-bus…

See More

Sågs först 2018-07-09 12:37

One reason you're seeing this ad is that Ebba Busch Thor wants to reach people who may be similar to their customers. Learn more.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Ebba Busch Thor wants to reach people ages 18 and older who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

Idag skriver vi på Aftonbladet debatt. Det är ett svar på tal till vår statsminister som både vill ta bort straffrabatten för unga och använda sig av militären i det brottsförebyggande arbetet.

"Jag tror inte det finns någon behandling i världen som kan lära ut hur man ska leva i ett miljonprogram".
Så skrev en av våra (inlåsta) ungdomar och vi menar att citatet anger en riktning för var debatten borde ha sitt fokus- på välfärden; socialt arbete, sysselsättning och skola.

...

Vi önskar alla en trevlig helg!
Olle & Jonas

Visa mer
Debattörerna: Vi får inte bukt med unga kriminella med militär och långa straff
aftonbladet.se

Sågs först 2018-02-28 12:06

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Ung inlåst vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Ung inlåst vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Lexbase svarar på justitie- och inrikesminister Morgan Johansson debattartikel

Lexbase är en av mycket få söktjänster för rättsdatabaser som uppfyller samtliga krav i yttrandefrihetsgrundlagen för erhållande av utgivningsbevis. Regeringen måste förklara varför den vill stoppa exempelvis Lexbase medan sökttjänster som inte uppfyller kraven ska kunna få grundlagsskydd, skriver Magnus Gröndal, Lexbase.

https://www.svd.se/ologiskt-andra-grundlag-for-att-stoppa-l…

DEBATT. Lexbase är en av mycket få söktjänster för rättsdatabaser som uppfyller samtliga krav i yttrandefrihetsgrundlagen för erhållande av utgivningsbevis. Regeringen måste förklara varför den vill stoppa exempelvis Lexbase medan sökttjänster som inte uppfyller kraven ska kunna få gru...
svd.se

Sågs först 2018-02-20 13:43

Du ser den här annonsen eftersom Lexbase.se vill nå personer i åldern 20 till 64 bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

För mig har det alltid varit, och är, oerhört viktigt att allt går rätt och riktigt till. Därför var det viktigt för mig att reda ut och vara öppen med mina tidigare uppdrag och frågor om jäv redan innan jag tillträdde som finanslandstingsråd.

Jag berättade därför på en fullsatt presskonferens innan jag tillträdde att min man är upphandlingschef på Karolinska Universitetssjukhuset. Landstingets chefsjurist fick sedan bedöma om det fanns några risker för att det skulle uppstå ...några eventuella jävssituationer mellan min roll som förtroendevald och min mans arbete på ett av landstingets sjukhus. Jag fick då svaret att det inte fanns några sådana risker. När frågan diskuterades i media förra våren bekräftades den tolkningen dessutom av en oberoende professor i förvaltningsrätt.

Jag berättade också att jag hade ett företag som jag arbetade i under åren 2015 och 2016. Innan jag tillträdde som finanslandstingsråd avslutade jag all verksamhet i företaget. På mitt första landstingsstyrelsemöte anmälde jag ändå det som en bisyssla och landstingsstyrelsen godkände bisysslan. Jag har också varit tydlig med att jag i mitt bolag – innan jag tillträdde som landstingsråd – hade två uppdrag för företag som har relationer till landstinget. Här har jag också vid tillfällen anmält jäv och inte deltagit i beslut.

Nu har det framkommit i DN att två olika jurister anser att det kan finnas risk för jäv rörande min man. De pekar särskilt på de åtgärder som vi fattade beslut om kring Karolinska Universitetssjukhuset i samband med de brister som framkom i den av sjukhuset genomförda internrevisionen. Detta bygger, som jag förstår det, på att beslutet både innebär att den upphandlingsavdelning som min man är chef för granskas, samt att jäv och otillbörliga personkopplingar ska utredas.

Jag ser mycket allvarligt på detta påstående. Jag välkomnar därför alla granskningar och revisioner som kan behövas för att utreda eventuella jävsituationer och tills detta har utretts kommer jag inte delta i några beslut kopplat till pågående eller eventuellt kommande granskningar av sakfrågan. I sammanhanget vill jag understryka att jag tidigare i januari i år skrev till landstingsrevisorerna i syfte att få dem att - som extern part - granska Karolinska särskilt med avseende på BCG-hanteringen.

Under alla mina år som tjänsteman och under det senaste året som politiker har jag alltid varit noga med att allt ska gå rätt till. Medborgarna ska kunna lita på att de beslut som fattas, fattas för deras bästa och ingenting annat.

Visa mer

Sågs först 2018-02-12 13:05

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Irene Svenonius vill nå personer som är intresserade av Moderaterna, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Irene Svenonius vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Regeringen bedriver en passivitetens politik. Och Sverige betalar ett högt pris för den passiva politiken.

Det är fyra förlorade år för Sverige, en förslösad högkonjunktur vad gäller reformer som skapar förändring på riktigt. Passivitens pris betalas av många utsatta. Det är de som inte får en plats på ett äldreboende och där bristen ökat under mandatperioden. Det är de som är utsatta för brott, inte minst i våra förorter. Som inte vet om bilen som ska ta dem till jobbet står till förfogade eller i lågor. Och det är alla de sköra och utsatta personer, i behov av vård, som får vänta i allt längre vårdköer.

De som är allas vårt ansvar. De ska kunna lita på Sverige. De betalar passivitetens pris. Sverige har inte råd att med det en mandatperiod till. Sverige behöver en alliansregering.

Regeringens vårbudget sågas nu på löpande band av de politiska motståndarna. – Det har varit snart fyra år av bakåtsträvande politik där regeringen håller
expressen.se

Sågs först 2018-04-16 12:35

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Kristdemokraterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Kristdemokraterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Det svenska biståndet till Palestina går bland annat till organisationer som hyllar terrorister och är öppet antisemitiska. Länder som Schweiz, Holland och Danmark har fryst sina utbetalningar och ser nu över biståndet, men Sverige fortsätter betala biståndsmiljoner direkt till dessa organisationer.

Trots att palestinska myndigheten under lång tid betalat hundratals miljoner i ”lön” till terrordömda brottslingar fortsätter Palestina vara den överlägset största mottagaren av ...svenskt bistånd per capita. Länder som Norge, Storbritannien och Tyskland har på grund av detta villkorat alla utbetalningar till palestinska myndigheten, något som Sverige trots det inte gjort. Varje år betalar Sverige ut runt 800 miljoner kronor i bistånd till Palestina.

När skattepengar som skulle hjälpa fattiga går till terror och antisemitism måste någon dra i nödbromsen.

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/a/8wB5W2

Om utbetalningar till terrordömda: https://www.aftonbladet.se/nyheter/article13550528.ab

Visa mer
Efter att palestinske presidenten Mahmoud Abbas anklagats för antisemitism har röster höjts för att frysa det svenska biståndet till Palestina.
aftonbladet.se

Sågs först 2018-05-13 13:41

Du ser den här annonsen eftersom Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 17 och uppåt som bor eller nyligen varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

"VARDAGSHEDER” HAR INGEN PLATS I MODERATERNAS SVERIGE

Nyligen larmade rektorn på en skola i Göteborg om att ”vardagsheder” breder ut sig. Jag nämnde detta i mitt anförande på Sverigemötet i fredags.

Rektorn berättar om barn som håller koll på att de andra barnen äter rätt saker, leker med rätt kompisar – att de inte visar sig nakna i duschrummet. Ibland hämtas en äldre storebror eller kusin som får komma och ”klappa till” eleven som gjort ”fel”.

...

Hedersproblematiken ökar. Och finns långt ner i åldrarna. Det knyter sig i magen på mig när jag tänker på det.

För barnen förtjänar något annat - bättre. Barn ska vara barn och när föräldrar vill ”upprätthålla hederskulturen” genom att lägga tunga bördor på barnen så måste vi alla markera utan att tveka.

På stämman i höstas fattade vi Moderater viktiga beslut för att förhindra hedersförtryck. Det handlar bland annat om en egen brottsrubricering för hedersbrott och vi vill införa hedersmotiv som en egen försvårande omständighet i lagen. Det är viktigt att samhället tydligt markerar mot och bestraffar hedersbrott.

Och till alla dem som utsätter sina barn eller anhöriga för trakasserier, våld och ytterst mord för att upprätta vad man menar är heder: Era värderingar hör inte hemma här. Det finns ingen heder i det ni gör. Bara skam.

Visa mer

Sågs först 2018-05-17 09:22

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Elisabeth Svantesson vill nå personer som är intresserade av Svenskt Näringsliv, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Elisabeth Svantesson vill nå personer i åldern 13 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Den 9 september går Sverige till val. När väljarna får peka ut sina viktigaste frågor är skola och utbildning topprankade. Inte så konstigt - skolan har alltid varit viktig för svenska väljare, och utmaningarna med lärarbrist, sjunkande kunskapsresultat och färre elever med gymnasiebehörighet har varken undgått de politiska partierna eller väljarna. Och ska staten ta större ansvar eller sköts skolan bäst på lokal nivå?

Vi ställde sju frågor till riksdagspartiernas utbildnings...politiska talespersoner. Frågor som spänner från förskola till vuxenutbildning. Deras svar hittar du på www.academedia.se under hashtaggen #skolvalet. Varje måndag från den 9 juli till den 27 augusti publicerar vi en ny artikel med respektive partis svar. Vi satte ingen gräns för hur långa svaren fick vara, varje parti får tala till punkt. Vi tycker att det finns en demokratisk poäng i det.

I riksdagen håller partierna sina anföranden efter storleksordning, det största partiet börjar och det minsta partiet avslutar, och vi gör på samma sätt:

Socialdemokraterna 9 juli
Moderaterna 16 juli
Sverigedemokraterna 23 juli
Miljöpartiet 30 juli
Centerpartiet 6 augusti
Vänsterpartiet 13 augusti
Liberalerna 20 augusti
Kristdemokraterna 27 augusti

På måndag kan du alltså läsa de första svaren, från Socialdemokraterna.

Visa mer

Sågs först 2018-07-07 19:15

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att AcadeMedia vill nå personer som är intresserade av Högre utbildning, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att AcadeMedia vill nå personer i åldern 18 till 56 som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

TILLSÄTT HAVERIKOMMISSION FÖR HELIKOPTER 14

När de politiska partierna nu tävlar om vem som kan lägga mest pengar på försvaret gäller det att någon ställer frågan vad vi skattebetalare får för pengarna.

Stärkt försvarsförmåga handlar inte bara om kronor och ören utan minst lika mycket om hur försvarsbudgeten faktiskt används.

...

Om vi ska stärka försvaret måste vi få så mycket försvarsförmåga som möjligt för pengarna. Det är bra att regeringen bett Statskontoret titta på den ekonomiska styrningen av försvaret. Men det räcker inte - upphandlingen av Helikopter 14 borde utredas av en haverikommission.

Slöseriombudsmannen på SvD Debatt

Visa mer
DEBATT. Den okontrollerade penningrullningen i samband med försvarets inköp av Helikopter 14 aktualiserar behovet av en stärkt kontroll av hur skattepengar används. Vi föreslår en statlig haverikommission för att gå till botten med slöseri…
svd.se

Sågs först 2018-02-14 13:01

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Turordningsreglerna i LAS ska i högre grad baseras på kompetens, inte antal år i arbetet.

Vi vill att medarbetarnas kompetens ska väga tyngre i LAS än vad det gör i dag och vi vill stärka möjligheterna till kompetensutveckling och omställning.

Läs mer om Ulf Kristerssons syn på hur arbetsmarknaden bör utvecklas i en stor intervju i tidningen Arbetet: https://arbetet.se/…/ulf-kristersson-lo-missforstar-oss-av…/

Sågs först 2018-04-05 13:38

Du ser den här annonsen eftersom Nya Moderaterna vill nå ut till personer från 18 och äldre som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Föreslaget inlägg

Sverige vann! Överlägset bäst i klassen när det gäller klimatpolitik enligt europeiska klimatorganisationen CAN Europe. Detta möjliggör att vi kan pusha resten av EU framåt så att EU kan visa ledarskap i världen. Detta är resultatet av grön regering. Heja Sverige!

Sågs först 2018-07-07 22:15

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Isabella Lövin vill nå personer som är intresserade av Kultur, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Isabella Lövin vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

De flesta barn har det någorlunda bra i Sverige. Men inte alla. Klyftorna växer och välfärden når inte dem som har de största behoven. Det gör att en jämlik barndom måste ses som en högprioriterad politisk ambition. En jämlik barndom kan endast uppnås med tydliga politiska målsättningar och prioriteringar. Men vad innebär detta och vilka särskilda områden där barns ojämlikhet blir särskilt märkbara bör åtgärdas?

Rapporten "En jämlik barndom" är skriven av Thomas Hammarberg och ger rekommendationer om vilka politiska förändringar som krävs och vad en nationell handlingsplan för en jämlik barndom bör innehålla.

Tillsammans med Unga Örnar Tankesmedjan driver Tankesmedjan Tiden sedan ett par år ett projekt för att betona vikten av en jämlik barndom, där principen om jämlikhet och Barnets rättigheter enligt Barnkonventionen vävs samman.

tankesmedjantiden.se
De flesta barn har det någorlunda bra i Sverige. Men inte alla. Klyftorna växer och välfärden når inte dem som...

Sågs först 2018-07-04 14:48

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Tankesmedjan Tiden vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Tankesmedjan Tiden vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Forum/Debatt har delat sitt evenemang.

91 procent av unga mellan 16-25 år tycker att klimatförändringarna är den viktigaste samhällsfrågan idag, enligt en undersökning från WWF/Sifo. Sverige har tagit på sig en ledarroll i arbetet med hållbar utveckling och för att uppnå de 17 Globala målen, nationellt och globalt. Men vad vill politikerna egentligen göra för en hållbar utveckling, och hur uppfattar unga väljare politiken för en hållbar framtid?

Som ett steg i Sveriges genomförande av Agenda 2030 har en delegation... fått i uppdrag att ta fram en handlingsplan för det nationella arbetet. Agenda 2030-delegationens förslag till handlingsplan har redovisats. Men responsen från de politiska partierna har uteblivit. Vart står egentligen de politiska partierna? Och hur ska de möta ungas förväntningar på en mer hållbar värld? Vi bjuder in riksdagsledamöter för en diskussion som tar avstamp i Agenda 2030-delegationens handlingsplan.

Välkommen till det elfte samtalet i Global Utmanings och Kulturhuset Stadsteaterns serie om framtidsfrågor. Under ledning av Birgitta Englin, senior rådgivare på tankesmedjan Global Utmaning och med hjälp av en rad framstående experter undersöker vi lösningar på globala och komplexa samhällsfrågor. Denna gång arrangeras samtalet i samarbete med Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) och Concord Sverige.

Medverkande:
Rosaline Marbinah
ordförande LSU

Malin Stjernström
programansvarig, Föreningen för utvecklingsfrågor

Emil Källström
riksdagsledamot, Centerpartiet

Maria Ferm
riksdagsledamot, Miljöpartiet

Maria Andersson Willner
riksdagsledamot, Socialdemokraterna

Karin Enström
rikdsdagsledamot, Moderaterna (TBC)

Fredrik Malm
riksdagsledamot, Liberalerna (TBC)

Representant från Concord Sveriges Agenda 2030-grupp

Visa mer
FEB13
tis 17:00 · Kulturhuset Stadsteatern · Stockholm, Stockholm County
473 personer är intresserade · 39 personer kommer

Sågs först 2018-02-03 18:51

Du ser den här annonsen eftersom Forum/Debatt vill nå personer i åldern 20 och uppåt som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

ULF KRISTERSSON TIGER OM DE EGNA VÅRDKÖERNA

Moderaterna väljer att prata om vissa vårdköer men tiga om andra. Man talar gärna bekymrat om läget i Västernorrland. Men när hörde ni senast Ulf Kristersson och Moderaterna tala om krisläget i det moderatstyrda Västra Götaland?
Jag skriver på Aftonbladet Debatt tillsammans med Annika Strandhäll och Helen Eliasson:

...

"Låt oss summera läget i landets två största landsting som även styrs av Moderaterna: Stockholms län som har dyrast sjukvård i landet och Västra Götaland som trots rekordresultat har försatt sina sjukhus i ekonomisk brygga med sparkrav och personaluppsägningar som följd.

Mot denna bakgrund är det inte förvånande att Ulf Kristersson hellre pratar om annat. Men argumentationen är på gränsen till bluff. Nu är det mindre än fem månader till valet, då är det dags för ett sanningsenligt samtal om sjukvården."

Dela om du håller med!

Visa mer
Debattörerna: Moderaternas argumentation kring vården på gränsen till bluff
aftonbladet.se

Sågs först 2018-05-06 10:18

Du ser den här annonsen eftersom Erika Ullberg vill nå personer i åldern 20 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

De borgerliga partierna (M, L, C och KD) har styrt Stockholms läns landsting sedan valet 2006. Sedan valet 2014 styr de med stöd av SD.
https://www.dn.se/…/psykvarden-missar-barn-i-fattiga-foror…/

I fjol fick 12.600 barn och ungdomar i Stockholms län hjälp mot psykisk ohälsa från primärvården.
dn.se

Sågs först 2018-05-02 08:51

Du ser den här annonsen eftersom Rädda välfärden i Stockholms län vill nå personer i åldern 17 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

HEDERSKULTUR HÖR INTE HEMMA I SVERIGE
Hederskulturen ger uttryck för värderingar som inte hör hemma i Sverige. Det behövs regler och hårda sanktioner för att förebygga, förhindra och straffa hedersrelaterad brottslighet och förtryck.

Därför vill vi bland annat:
Ⓜ️ Kriminalisera de så kallade moralpoliserna genom ett särskilt brott - olaga frihetsbegränsning - som förbjuder tvång och otillbörliga påtryckningar som syftar till att upprätthålla heder. Brottet ska kunna leda til...l fängelse i tre år.

Ⓜ️ Kunna kartlägga förekomsten av moralpoliser som begränsar människors frihet genom påtryckningar och tvång att följa informella regler.

Ⓜ️ Begränsa moralpolisernas tillträde till allmänna platser genom en möjlighet att meddela tillträdesförbud för personer som skapar otrygghet och begränsar andra personers rörelsefrihet i hederns namn.

👍Gilla och dela om du också vill förhindra hedersförtryck i Sverige!

Visa mer

Sågs först 2018-05-23 10:58

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som är intresserade av Timbro, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Kan en röst på de borgerliga partierna innebära att SD får mer inflytande i svensk politik?

Det senaste dygnets medierapportering gör frågan mer aktuell än någonsin. Läs bland annat: www.aftonbladet.se/…/ygeman-om-alliansens-vandning-blir-fak…

En sak är i alla fall säker. En röst på Socialdemokraterna den 9 september är den enda garanten för att hålla Sverigedemokraterna borta.

Sågs först 2018-07-03 12:54


Alliansens nobb mot grundlagsändringen
Alliansen säger nej till regeringens förslag om mediegrundlagsändringar som gör det möjligt att förbjuda sökbara domssamlingar.

– Vi vill tillsätta en ny utredning. Skälet till detta är att särskild försiktighet måste vidtas när det rör sig om grundlagsändringar, säger Tobias Billström (M).

... Visa mer
Alliansen säger nej till regeringens förslag om mediegrundlagsändringar som gör det möjligt att förbjuda sökbara domssamlingar. – Vi vill tillsätta en ny u
expressen.se

Sågs först 2018-03-28 11:58

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer som är intresserade av Socialdemokraterna (Sverige), baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SLUTA TRAMSA - FOKUSERA PÅ POLITIKEN

😲Svagsint att tro att SD eller V påverkar politiken genom de poster som de får i utskotten. Det är genom politikens fasthet och värderingar Sverige ska styras. Ibland har det handlat mer om skolgårdens skvaller än politikens rimliga frågor.

😡Vänsterpartiet har i decennier kramat diktaturer och lyssnat till direktiv från Moskva. De har under hela vägen fram till den djupa krisen i Venezuela hyllat samma ansvarslöshetens populism. Socialdemo...kraterna samarbetar politiskt med detta skammens parti.

🙄De som nu menar att man bäst markerar mot SD genom att behandla dem annorlunda i Sveriges riksdag har inte lärt mycket av detta. Lika lite har de som tror att frågan om vilka utskottsposter som ska fördelas till vem avgör frågan om alliansens trovärdighet. Den ligger i politiken.

En reformpolitik för ett starkare Sverige på marknadsekonomins och frihandelns villkor. Ett starkare försvar. En ansvarsfull ekonomisk politik utan bidrags-populism. En kraftfull kriminalpolitik. Det är detta som måste vara alliansens styrka.

👍TA STÄLLNING: Gilla och dela om du håller med!

Hela inlägget: http://hokmark.eu/sluta-tramsa-och-fokusera-pa-politiken/

See More

Sågs först 2018-07-03 09:22

One reason you're seeing this ad is that Gunnar Hökmark wants to reach people who have visited their website or used one of their apps. This is based on customer information provided by Gunnar Hökmark.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Gunnar Hökmark wants to reach people ages 18 and older who live or were recently in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

Idag presenterar den rödgröna regeringen sin sista vårbudget. Men mitt i högkonjunkturen växer antalet utsatta på arbetsmarknaden.

Liberalernas vill se reformer för fler enkla, riktiga jobb. Regeringen klarar inte att bryta utanförskapet, skriver Jan Björklund och Mats Persson.

DEBATT. Sverige behöver en politik som tar itu med dagens utmaningar. Dagens budget visar tyvärr att regeringen fortsätter att blunda för problemen med ett stort utanförskap, skriver Jan Björklund och Mats Persson, Liberalerna.
svd.se

Sågs först 2018-04-17 05:11

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Liberalerna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Liberalerna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

FLER SKA KUNNA TA TÅGET TILL EUROPA

Vi vill att det ska vara lika lätt att ta tåget till Europa som att ta flyget. Vi vill:

🌙 att nya nattåg går från Sverige till Europa,

...

🚆 att SJ får i uppdrag att sälja tågresor till och på kontinenten,

🔎 göra det enklare för att boka tågresor genom att kunna se alla alternativ, jämföra priser och köpa sammanhängande resor (även genom olika tågbolag) på en och samma sida.

www.mp.se/just-nu/enklare-tag-europa

See More

Sågs först 2018-07-09 12:58


Det är inte humant att låta skuggsamhället växa. Skyddsbehovet måste avgöra om asylsökande får stanna. Ett ja är ett ja. Ett nej måste också vara ett nej.

Asylsökande som fått avslag måste lämna landet. Vi vill skärpa kontrollerna och ge polisen mer makt.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och partisekreterare Gunnar Strömmer presenterar våra nya förslag på DN Debatt.

...

För Sveriges framtid är det avgörande att vårt land är öppet mot världen. Men ska vi klara av det måste decennier av misslyckad invandrings- och integrationspolitik nu rättas till.

👍 Gilla och dela om du håller med!

Nya Moderaterna
Politisk organisation

Sågs först 2018-02-07 15:02

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som är intresserade av Moderaterna, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

EU-kommissionen vill bjuda alla 18-åringar på gratis interrailkort. Det berättade EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker när han i veckan presenterade förslaget till ny långtidsbudget i Europaparlamentet. Om det blir verklighet beräknas förslaget kosta 7,4 miljarder kronor.

Den enda svenska politiker som verkar tycka att det är vettigt att lägga 7,4 miljarder av skattebetalarnas pengar på interrailkort är Cecilia Wikström (L) som sagt att det skulle "öka förståelsen för mångfald och bidra till integration".

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/…/eu-bjuder-18-aringar-pa-sommar…

Sågs först 2018-05-05 09:03

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 13 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Sätt patienten i centrum, inte i väntrum!

En starkt bidragande orsak till vårdköerna är de flaskhalsar som byggs upp varje sommar när vårdplatser hålls stängda. Vi föreslår därför höjda löner för personal som jobbar under de semestertunga sommarveckorna.

Svenskar betalar höga skatter och förtjänar att få vård i tid. Samtidigt förtjänar svensk vårdpersonal en löneförhöjning. Vi kan återupprätta en sjukvård som är tillgänglig och som människor kan lita på.

svd.se
DEBATT. En starkt bidragande orsak till vårdköerna är de flaskhalsar som byggs upp varje sommar när vårdplatser hålls stängda. Vi föreslår därför höjda löner för personal som jobbar under de semestertunga sommarveckorna, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Acko Ankarberg Joh...

Sågs först 2018-07-09 12:31

One reason you're seeing this ad is that Kristdemokraterna wants to reach people interested in Entrepreneurship, based on activity such as liking Pages or clicking on ads.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Kristdemokraterna wants to reach people ages 18 and older who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

I onsdags skrev justitieministern Morgan Johansson en debattartikel i SvD där han förklarar regeringens syn på internetbaserade tjänster där man kan ta del av domar och andra offentliga handlingar. Men är det verkligen logiskt att ändra en hel grundlag och ignorera kritiken från flera remissinstanser för att stoppa ett företag? Läs Magnus Gröndals, Lexbase, svar till Johansson här.

svd.se
DEBATT. Lexbase är en av mycket få söktjänster för rättsdatabaser som uppfyller samtliga krav i yttrandefrihetsgrundlagen för erhållande av utgivningsbevis. Regeringen måste förklara varför den vill stoppa exempelvis Lexbase medan sökttjänster som inte uppfyller kraven ska kunna få gru...

Sågs först 2018-03-07 17:45

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer som är intresserade av Moderaterna, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Stoppa Grundlagsändringen vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Förslaget till den grundlagsändring som regeringen vill införa är komplex och kan vara svår att få grepp om. Se Henrik Jönsson tydligt berätta vad förslaget innebär och varför våra politiker bör ha is i magen.

Glöm inte att kolla in hemsidan och skriva under vår namninsamling: www.stoppagrundlagsandringen.com

Grundlagsändringen som föreslagits av regeringen är både kontroversiell och gravt underrapporterad. Jag går igenom argumenten för och emot, och förklarar var...
youtube.com

Sågs först 2018-03-22 19:15


Föreslaget inlägg

Ulf Kristersson har sedan länge sagt att han ska försöka bli statsminister även om Alliansen blir mindre än de rödgröna i valet. Det betyder att han vill leda en regering som är beroende av aktivt stöd från SD i varje enskild blockskiljande omröstning. Nu har han erbjudit SD tunga maktpositioner i riksdagens utskott.

En röst på Socialdemokraterna den 9 september innebär en röst på att SD inte ska få inflytande.

Sågs först 2018-07-05 10:54

Du ser den här annonsen eftersom Socialdemokraterna vill nå personer i åldern 30 och uppåt som bor i närheten av Göteborg, Västra Götaland County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Vem du är bestämmer vilken vård du får. Så ser det ut när Cancerfonden presenterar sin årliga rapport om cancervården. Det är inte en jämlik hälso- och sjukvård som presenteras och det är inte den cancervård som Sverige ska ha.

Rapporten visar att det är högst dödlighet bland lågutbildade män, och de som är högutbildade har en större chans att överleva sin cancersjukdom. Oavsett utbildningsbakgrund ska hälso- och sjukvården ge en god vård på lika villkor till hela befolkning...en. Du ska kunna lita på vården, vem du än är.

Trots att svensk hälso- och sjukvård har en hög grad av utvecklingskraft när det gäller medicinska kunskaper får inte alla del av den. Därför måste vi också våga förändra hälso- och sjukvårdens styrning när den uppenbart brister. Kristdemokraternas välfärdslöfte är att hälso- och sjukvården ska vara av god kvalitet och ges till hela befolkningen på lika villkor. Vi behöver ett nationellt huvudansvar för vården.

Läs Acko Ankarberg Johanssons debattartikel om cancervården på Dagens Samhälle:

Visa mer
Vård ska ges till hela befolkningen på lika villkor. Därför behöver vi ett nationellt huvudansvar för vården, menar KD.
dagenssamhalle.se

Sågs först 2018-04-11 07:57

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Kristdemokraterna vill nå personer som är intresserade av Ideell organisation, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Kristdemokraterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Alla är nog överens om att det slösats med skattepengar i bygget av Nya karolinska. Regeringen har tillsatt en utredning för att reda ut vad som gått snett, men politikerna verkar tyvärr inte ha tagit lärdom.

Nyligen påbörjades ett sjukhusbygge i Malmö som väntas bli 75 procent dyrare än NKS per kvadratmeter och över 40 procent dyrare per vårdplats. Totalt landar notan på 12,3 miljarder för skattebetalarna.

Med tanke på hur mycket man har kunnat läsa om NKS i tidningen de sen...aste åren kan man tycka att det borde vara fler som granskar Skånes Universitetssjukhus. Skattebetalarna i Skåne ser trots allt ut att få betala ännu mer för sitt sjukhus och man skulle därför kunna kalla det för ett ännu värre slöseri än NKS.

Pengar som ska gå till sjukvård ska inte slösas bort!

Läs mer: https://www.expressen.se/…/skane-pa-vag-mot-sin-egen-nya-k…/

Visa mer

Sågs först 2018-05-21 05:08


Sverige utsätts för tiotusen cyberattacker varje månad. Därför vill vi se ett "cyberhemvärn" som kan möta hoten. "Den nya tidens hot kräver att vi vågar tänka nytt. Ett cybervärn skulle bli ytterligare en del av vårt totalförsvar," säger Daniel Bäckström. Dela gärna artikeln om du håller med!

Sverige utsätts för tiotusen cyberattacker och desinformationskampanjer varje månad. Om vi ska lyckas försvara demokratin måste Sverige kunna möta hoten.…
centerpartiet.se

Sågs först 2018-02-19 16:21

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Centerpartiet vill nå personer som är intresserade av Träning, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Centerpartiet vill nå personer i åldern 36 till 55 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Moderaterna vill ha ett nationellt tiggeriförbud.

Att förbjuda tiggeriet markerar att samhället inte godtar tiggeri som försörjning i Sverige. Det skulle stoppa utnyttjande av utsatta människor på riktigt.

Därför vill Moderaterna att:

...

▪️Ett nationellt förbud mot tiggeri införs direkt i strafflagstiftningen.
▪️Polisen får möjlighet att avvisa tiggare från platsen.

– För att komma tillrätta med tiggeriet och den utsatthet som det är förknippat med anser vi att det behövs ett nationellt förbud mot tiggeri , säger Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för Moderaterna.

Läs mer om Moderaternas förslag här:

https://moderaterna.se/sa-vill-moderaterna-utforma-ett-nati…

Visa mer

Sågs först 2018-05-25 16:28

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Föreslaget inlägg

Ulf Kristersson har sedan länge sagt att han ska försöka bli statsminister även om Alliansen blir mindre än de rödgröna i valet. Det betyder att han vill leda en regering som är beroende av aktivt stöd från SD i varje enskild blockskiljande omröstning. Nu har han erbjudit SD tunga maktpositioner i riksdagens utskott.

En röst på Socialdemokraterna den 9 september innebär en röst på att SD inte ska få inflytande.

Sågs först 2018-07-06 22:15

Du ser den här annonsen eftersom Socialdemokraterna vill nå personer i åldern 30 och uppåt som bor i närheten av Göteborg, Västra Götaland County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

I stället för att förbättra schemaläggning och ersättning på obekväm arbetstid för sjuksköterskor, läggs resurser på att introducera samma problem för läkare. Resultatet blir ”sämre och farligare vård”.

Det skriver 653 läkare i landstinget.

Alliansen i Stockholms läns landsting lägger resurser på fel sak. Det skriver 653 läkare i landstinget om det planerade införandet av skiftarbete för läkare på vardagar mellan 7–21. I ställe...
omni.se

Sågs först 2018-04-05 10:47

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Byt ut Moderaterna i Stockholms läns landsting vill nå personer som gillar sidan "Karin Wanngård".
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Byt ut Moderaterna i Stockholms läns landsting vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

BARNEN BLEV FÖRSÖKSKANINER PÅ NYA KAROLINSKA

Nyligen besökte jag de olika barnvårdverksamheterna på Nya Karolinska Solna. Jag blir så oerhört imponerad av personalen och den otroligt fina vård de ger patienterna.
Men det är trots de nya lokalerna – inte tack vare dem.

...

Barnen var bland de första som fick flytta in i världens dyraste sjukhus, som alldeles uppenbart inte är anpassat för barn.
När jag hör om svårt sjuka barn som inte kan få den friska luft de längtar efter för att inte ett enda fönster går att öppna, och när jag står i den minimala glasburen till kök där de cancerdrabbade familjerna inte ens kan laga den mat deras barn kan äta, då känns det så sorgligt.
Och när det får bli Barncancerföreningen som går in med pengar för att köket ska bygga om så är det uppenbart att konsulterna fått för mycket och vården för lite.

Frågan är nu hur mycket alla andra nödvändiga anpassningar av barnakuten och vårdavdelningar på det splitternya sjukhuset kommer att kosta, och hur de ska finansieras.
Kommer Irene Svenonius (M) tvinga sjukhuset betala ombyggnationer för pengar som i stället borde gå till löner och personal?

Eller vad är nästa steg efter att låta Barncancerföreningen betala?

Läs mer här:
https://www.svt.se/…/hard-kritik-fran-socialdemokraterna-ef…

Visa mer

Sågs först 2018-04-04 11:53


På Hagagårdens äldreboende i Haninge gav statsminister Stefan Löfven ett välkommet löfte idag: arbetskläder ska inte betalas av personal i vård och omsorg. Det är en fråga Kommunal drivit länge och hårt. I mansdominerade yrken är betalda arbetskläder en självklarhet. Att det inte är så inom kvinnodominerade yrken säger mycket om de ojämställda strukturer som slår mot många medlemmar i Kommunal. Beskedet idag, om att arbetsgivaren ska stå för arbetskläderna, kommer göra ekonomisk skillnad för yrkesskickliga undersköterskor och vårdbiträden.

Med vid besöket på äldreboendet var också Sveriges nya äldreminister Lena Hallengren. Det kallar jag rätt plats för en första dag på jobbet 😀 #8mars

Sågs först 2018-03-08 21:15

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Tobias Baudin vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Tobias Baudin vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

LO:S FILM SKADAR DEN SVENSKA VALRÖRELSEN
– Det är helt oacceptabelt att LO beskriver vår politik på ett sätt som inte bara är felaktigt och osakligt, utan som de vet är osakligt.

– Det är klart att syftet är att skrämmas och sprida en nidbild av oss, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer om LO:s kritiserade film.

...

– Människors oro ska man ta på stort allvar. Men det finns ett gemensamt ansvar i den politiska debatten i stort att inte göda människors oro med desinformation.

– LO bidrar till en debatt som gör det svårare för människor att skilja vad som är sant och vad som är falskt. Det skadar den svenska valrörelsen.

Läs Gunnar Strömmers inlägg här: https://www.facebook.com/gunnar.strommer/posts/1641967399174443

TA STÄLLNING: Dela om du också är kritisk till LO:s metoder!

Visa mer

Sågs först 2018-04-10 15:01

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SSU Stockholm står upp för den internationella solidariteten och en human migrationspolitik.

Idag kom Socialdemokraterna ut med ett nytt förslag som skulle innebära en en mer restriktiv migrationspolitik. Vi i SSU Stockholm delar inte Socialdemokraternas analys i denna fråga. I en värld där väpnade konflikter, klimatförändringar och ohållbara statsskick tvingar människor att fly behöver Sverige stå upp för en human migrationspolitik. De som kommer till Sverige ska få det sky...dd som de behöver, alla människor har rätt till ett liv i fred och lugn. Vi har ett EU som idag är ohållbart då flera länder inte tar sitt ansvar gällande flyktingmottagandet. Vi har ett Europa där främlingsfientligheten växer sig starkare och flyktingmottagandet motarbetas aktivt. Det är av den anledningen Sverige behöver ta ett större ansvar, när andra vägrar.
I framtiden kommer världen stå inför stora utmaningar och den politik som idag föreslås är inte långsiktig. I framtiden kommer antalet klimatflyktingar öka och då kommer det vara omöjligt att ha en migrationspolitik som skärmar av Sverige från det ansvar vi borde ta. Istället behöver Sverige en politik som säkerställer att nyanlända kommer snabbare in i arbete eller utbildning, därför behöver satsningar göras för att myndigheter och kommuner ska kunna tillgodose samhällets behov. Vi ser med oro över den nya migrationspolitiken och kommer fortsätta stå upp för den internationella solidariteten och för ett humant flyktingmottagande. Permanenta uppehållstillstånd behöver vara normen för ett långsiktigt och tryggare Sverige där alla är inkluderade och ges samma möjligheter.

SSU STOCKHOLM SÄGER NEJ TILL EN RESTRIKTIVARE MIGRATIONSPOLITIK.

Visa mer

Sågs först 2018-05-06 09:28

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att SSU Stockholm vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att SSU Stockholm vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Efter snart fyra år med Magdalena Andersson har:

🌹Skatterna på jobb och företagande höjts med 40 miljarder kronor
🌹Vårdköerna har fördubblats
🌹Polistätheten är den lägsta på tio år...
🌹 Integrationsproblemen har eskalerat

Inte konstigt att finansministern redan har gått i opposition.

Moderaterna vill att de som jobbar ska få mer pengar i plånboken, och sänka skatten för pensionärer som varit med och byggt Sverige.

Läs mer: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/zLb8Q1

Visa mer

Sågs först 2018-04-08 18:21

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

LÄNGST VÄNTETIDER I LANDET!

Trots att Stockholms län är Sveriges överlägset rikaste landsting har akutmottagningen på Södersjukhuset längst väntetider i landet. Fyra av sju akutmottagningar i Stockholm har samtidigt väntetider som ligger över rikssnittet.

Detta har politiska orsaker då landstingsmoderaterna har låtit dyra privatiseringar dränera akutsjukhusen på resurser. Vi tycker det är dags för en politik som låter dina behov gå före vårdbolagens intressen!

... Visa mer

Sågs först 2018-02-20 13:37

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Socialdemokraterna i Stockholm vill nå personer vars vänner gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Socialdemokraterna i Stockholm vill nå personer i åldern 30 till 50 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Jag utmanar Ulf Kristersson och Moderaterna på klimatdebatt.

I dag är det Earth Hour och klockan 20.30 kommer hundratusentals svenskar att släcka lampan för att visa sitt engagemang för klimatfrågan. Om Moderaterna och Ulf Kristersson vinner valet i höst planerar de att släcka ner Sveriges klimatarbete. Alla de svenskar som släcker lampan i kväll förtjänar att få veta varför.

När Ulf Kristersson tillträdde som partiledare för Moderaterna nämnde han att M skulle bli mer grönt... och lägga fram nya förslag inom klimatområdet. Men sedan dess har det varit talande tyst. När vi granskar Moderaternas budgetförslag ser vi tvärtom att de säger nej till i stort sett alla viktiga klimatåtgärder: flygskatten, miljözoner och höghastighetståg. Moderaterna vill även skära bort var tredje krona från miljöbudgeten.

Ulf Kristersson får välja datum och form för debatten. Jag lovar att ställa upp, när som helst från nu fram till Världsmiljödagen den 5 juni. Ingen annan debatt kan vara viktigare detta valår.

Valet den 9 september blir avgörande för vilken klimatpolitik Sverige kommer att föra de kommande fyra åren. Ska vi fortsätta visa vägen och bli världens första fossilfria välfärdsland? Eller ska vi hoppas att andra tar på sig ledartröjan? Mitt löfte till svenska folket är att jag kommer göra allt jag kan för att politiken ska ta sitt ansvar och underlätta för de klimathjältar runt om i Sverige som varje dag kämpar för att få ner sina utsläpp.

Foto på Ulf Kristersson: European People's Party.

Visa mer

Sågs först 2018-03-24 11:17

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Isabella Lövin vill nå personer som är intresserade av Klimat, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Isabella Lövin vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Annie Lööf har delat ett evenemang.

Den 23 maj finns Annie Lööf på plats på NK bokhandeln i NK för att signera sin nya bok Sanningens ögonblick!

Ur boken:
”Jag åker hem. Så föll orden. Jag sa dem tydligt och med eftertryck. Boka in telefonmöten med organisationen och förbered en presskonferens så fort jag landat. Vi behöver sätta ner foten ordentligt och peka ut vägen framåt.

...

Så fick jag snabbt bege mig hem till Sverige, resa från Thailand tvärs över halva jordklotet. Centerpartiet skakade i sina grundvalar och turbulensen var total. Jag har varit med om en resa, som människa, politiker och ledare. Jag har varit ifrågasatt och uträknad. Jag vet hur det känns att få kämpa för att komma tillbaka och vända motgång tillframgång.

Detta är mina egna ord om upplevelsen att stå mitt i stormen när det blåser som hårdast. Om den där viktiga förmågan att som ledare kunna samlakraft och vara bäst när det gäller. Det finns många ögonblick i mitt liv som påverkat mig och format mitt ledarskap. Jag försöker här återge de viktigaste tillfällen då jag prövats, möten med människor som förändrat min syn på världen, som tillsammans har lagt grunden för mina värderingar och mitt ledarskap.”

Välkommen att få ditt ex signerat av författaren. Boken går att köpas i bokhandeln.

Visa mer
IDAG KL. 18:00
87 personer är intresserade · 14 personer kommer

Sågs först 2018-05-23 13:04

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Annie Lööf vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Annie Lööf vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SVERIGE BEHÖVER EN NY STATSMINISTER
Om inte Stefan Löfven avgår frivilligt, kommer Alliansen rösta bort honom. Inte en till mandatperiod som den här.

Det sa Ulf Kristersson när han igår inledde Almedalsveckan inför 3500 personer:

...

”Jag tar ingenting för givet. Intecknar inga segrar i förskott, inte heller några förluster. Men vi är beredda för uppgiften.

Vi har ett program för 100 dagar – 100 veckor – och 100 månader.

Som gör Sverige tryggare, friare och starkare. Ett land där rättigheter, skyldighet och möjligheter verkligen blir lika för alla.”

💙 Dela och gilla om du vill byta statsminister!

See More

Sågs först 2018-07-03 08:50

One reason you're seeing this ad is that Nya Moderaterna wants to reach people who like their page.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Nya Moderaterna wants to reach men ages 18 to 35 who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

S-2000 har delat ett evenemang.

Hur förebygger vi social utestängning?

Rana Carlstedt är socialdemokraternas ledande socialpolitiker i Stockholms stad, men får sällan synas i media. Rana är gruppledare för socialdemokraterna i socialnämnden och heltidspolitiker.

De personer som grips av polisen och döms till allt längre straff har ofta en lång karriär som kriminella och missbrukare bakom sig. Vad hade vi kunnat göra bättre? Kan vi lära något för framtiden? Vilken är den kommunala socialpolitikens roll?

...

Är kriminalvården bättre på att bota missbruk än vad missbrukarvården är? Är kriminalvården bättre fostran än ett riktigt jobb?

Vad kan göras för att bryta det sociala arvet från föräldrar till barn? Vi vet att de som gått i förskola är lyckas bättre än de som inte gjort det. Tvångsomhändertaganden har ökat kraftigt den senaste tioårsperioden. De innebär ofta ett dramatiskt ingrepp i familjens liv. Många med utrikes bakgrund avstår från att söka råd och stöd av rädsla för att få barnen omhändertagna.

S-2000 har föreslagit att vi ska utveckla ett system för adoptioner med gemensam vårdnad, där man kombinerar adoptivföräldrarnas livslånga åtagande med att man behåller kontakten med sina rötter.

Skolmisslyckanden ingår ofta i bakgrunden när ungdomar väljer att satsa på en kriminell karriär. I Finland har man de senaste årtiondena satsat på högt utbildade speciallärare som kan ge tidigt stöd när eleverna fastnat på något moment. 30 procent av alla grundskoleelever får hjälp av speciallärare varje månad. 50 procent av alla grundskoleelever har fått det någon gång under skoltiden. Inga diagnoser behövs för att få hjälp, det räcker med att man behöver den. Vi vet att många barn med dyslexi och ADHD misslyckas i den svenska skolan. De som fått en diagnos erhåller dock ofta betydande insatser. Vi vet att ADHD och dyslexi är vanligare i utsatta områden, men andelen barn med diagnos är vanligare i välbeställda områden.

Kommunens jobbtorg firar 10-årsjubileum i år – vad har de betytt för att hjälpa långtidsarbetslösa till arbete?
I Malmö har man positiv erfarenhet av att jobba med avhopparverksamhet för dem som vill lämna kriminella gäng. Vad gör vi i Stockholm? Vilken roll spelar de sociala insatsgrupperna?

Mötet är öppet för allmänheten och arrangeras av den socialdemokratiska föreningen S-2000 i samarbete med ABF Stockholm. Kaffe/thé med ostmacka serveras från 07.45.

Välkomna!

Hans Kilsved
ordförande S-2000

Visa mer
MAJ25
Imorgon 8:00 · Restaurang Cirkeln, ABF-husets entréplan, Sveavägen 41, Stockholm
3 personer är intresserade

Sågs först 2018-05-24 13:43

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att S-2000 vill nå personer som är intresserade av Socialdemokraterna (Sverige), baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att S-2000 vill nå personer i åldern 25 och uppåt som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

FÖRSLAG FÖR EN HUMAN MIGRATIONSPOLITIK.

Vi i SSU Stockholm är fortsatt kritiska mot Socialdemokraternas besked om en restriktivare migrationspolitik. Vi vill se en migrationspolitik som är långsiktig och står upp för alla människor på flykt. I en värld där väpnade konflikter, klimatförändringar och icke rättssäkra stater tvingar människor att fly behöver länder som Sverige ta ett större ansvar. Vi tror på en migrationspolitik som är solidarisk, rättvis och kan arbeta både vid... närområdet till konflikterna och genom att välkomna de som tvingats fly till Sverige.
De tillfälliga lagarna ska aldrig få bli permanenta och Sverige behöver visa vägen för en långsiktig och human migrationspolitik, särskilt när andra länder inte tar sitt ansvar.
Vi håller med om att Sverige behöver öka stödet till flyktingläger samt att lagen om eget boende ska rivas upp. Men för att kunna ha en långsiktig politik där människor känner att de är en del av det svenska samhället behöver permanenta uppehållstillstånd vara norm i svensk migrationspolitik. När människor vet att de får stanna i ett land kan de även börja sina nya liv, de möjligheterna måste varje asylsökande garanteras.
Gränskontroller samt ID-kontroller är ett omodernt sätt att garantera rättsstatens säkerhet. Istället behöver dessa avskaffas och vid det fallet att polismyndigheten eller säkerhetspolisen misstänker brott mot rättsstaten ska de ingripa mot de personer som är misstänkta.
I en tid där världen är global och där vi alla är sammankopplade med varandra kan inte Sverige och andra länder stänga sina dörrar för världen.

Nedan följer 14 förslag till en human migrationspolitik:

1. De tillfälliga lagarna får aldrig bli permanenta!

2. Permanent uppehållstillstånd ska vara norm i svensk migrationspolitik. Alla som får asyl i Sverige ska få permanenta uppehållstillstånd.

3. De gränskontroller som upprättats ska upphävas med omedelbar verkan.

4. Göra det lättare för människor på flykt att kunna återförenas med sina familjer.

5. Riva upp dagens modell med eget boende (EBO).

6. Låta kommunerna avgöra huruvida de ska fortsätta ge försörjningsstöd till de människor som fått avslag på sin asylansökan.

7. Öka stödet till säkerhet och humanitära förhållanden i flyktingläger utanför Europa.

8. Människor som fått jobb eller utbildning i Sverige ska även få stanna och fortsätta bidra till vår gemensamma välfärd.

9. Avskaffa de förvarsplatser som upprättats och öka stödet till människor att integreras i samhället.

10. Bekämpa internationell människosmuggling.

11. Sverige ska verka för att transportörsansvaret tas bort och skapa fler lagliga vägar till Europa.

12. Handläggningstiden ska förkortas.

13. Man ska kunna söka asyl i Sverige från Sveriges ambassader och konsulat utomlands.

14. Sverige ska ta emot fler asylsökanden när andra länder sviker och vara en humanitär stormakt.

VI TAR STRID FÖR EN HUMAN MIGRATIONSPOLITIK I EN NY TID.

Visa mer

Sågs först 2018-05-08 20:53

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att SSU Stockholm vill nå personer som är intresserade av Socialdemokraterna (Sverige), baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att SSU Stockholm vill nå personer i åldern 13 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Det är inte humant att låta skuggsamhället växa. Skyddsbehovet måste avgöra om asylsökande får stanna. Ett ja är ett ja. Ett nej måste också vara ett nej.

Asylsökande som fått avslag måste lämna landet. Därför vill Moderaterna skärpa kontrollerna och ge polisen mer makt.

Ⓜ️ Gilla och dela = stöd för att ett nej är ett nej

Sågs först 2018-03-31 05:23

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Du och ditt barn ska få vård snabbt oavsett när det behövs. Vi satsar på ökade öppettider på vårdcentralerna, närakuter och på jourvårdcentraler som är öppna kvällar, nattetid och helger. Det går före skattesänkningar för de som tjänar mest.

socialdemokraterna.se

Sågs först 2018-07-06 13:08

Du ser den här annonsen eftersom Socialdemokraterna vill nå personer i åldern 31 till 40 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Psykisk ohälsa är en av vår tids största samhällsproblem och det är en oroande utveckling vi möter. Insatser krävs nu för att förebygga ohälsan, barn som mår dåligt måste få hjälp skyndsamt och det förebyggande arbetet behöver stärkas.

Skyddet kring våra barn och unga måste stärkas. Kristdemokraterna vill:

✔️ Förstärka barn- och ungdomshälsovården de kommande fyra åren med 400 miljoner per år. Samtidigt ska en elevhälsogaranti införas som innebär att varje elev har rätt att f...å kontakt med elevhälsan inom ett dygn.

✔️ Samla ansvaret för hela barn- och ungdomshälsovården under en huvudman

✔️ Vi vill korta väntetiderna till den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin ytterligare. För att kunna uppnå det avsätter vi 250 miljoner kronor.

✔️ Vi vill öka tillgången till föräldrautbildning genom att göra det obligatorisk för kommunerna att erbjuda två föräldrautbildningar under barnets uppväxt – både till föräldrar till mindre barn och till tonårsföräldrar.

✔️ 250 miljoner mot mobbning: Lärare och elever har enligt skollagen rätt till en lugn, säker och trygg arbetsmiljö.

See More
Mer än dubbelt så många barn lider av psykisk ohälsa i dag som för tio år sedan. Ökningen är mycket stor även bland unga vuxna. Bakom stegringen ligger framför allt ångest och depressioner. – Man kanske har högre krav på sig i dag, säger…
svt.se

Sågs först 2018-02-05 18:32

One reason you're seeing this ad is that Kristdemokraterna wants to reach people interested in Infant, based on activity such as liking Pages or clicking on ads.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Kristdemokraterna wants to reach people ages 18 and older who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

Ska offentlig konst vara ett medel för att skapa klyftor? Vänsterns replik på alliansens inlägg blev just publicerad.
#nacka #vänsterpartiet

https://www.nvp.se/…/en-procent-av-byggbudgeten-ska-ga-til…/

...

- - -

V: "En procent till offentlig konst – i alla områden"
DEBATT 12:54 | 19 mars 2018 Svar på C:s inlägg ”Vi bygger en attraktiv stad med mycket kultur” i NVP 13 mars.
Hans Peters, C, svar på vårt inlägg styrker ytterligare vår uppfattning om att syftet med Alliansens agenda för offentlig konst är att höja bostadspriserna i Nacka. Till skillnad från Alliansen ser vi problem med det.

Peters, skriver att Nacka kommun vill få byggherrarna att inse hur ekonomiskt gynnsamt det är att investera i konstnärlig utsmyckning. När Alliansen syfte med det nya programmet för offentlig konst är att höja bostadspriserna går man byggherrarnas ärende och konsekvensen blir dålig ofri konst. Vi oroas av en instrumentalisering av konsten som bara ökar de privata vinsterna och som därmed också hotar konstens egenvärde och frihet. Konsten måste vara en obunden kraft i samhället. Konsten skall vara till för alla! Att samarbeta med byggherrar gällande Nackas offentliga konst kan vara fruktbart. Men, det ska i sådant fall vara helt utan villkor och agenda.

Alliansen försöker – med konstens hjälp – aktivt styra vem som skall ha råd att bo här. Nacka är redan i dag Sveriges näst mest segregerade stad (Urban Crisis Index) med ekonomiska skillnader som motsvaras av till exempel Rwanda.

I en privatiseringsfokuserad stad som Nacka behöver fler finansiärer bidraga till Nackas kulturliv. Därför vill Vänsterpartiet att enprocentsregeln återinförs och även ska komma att omfatta privata aktörer. En procent av byggbudgeten ska gå till offentlig konst – i alla bostadsområden. Vi vill att kvalitet och kompetens styr kommunens arbete med offentlig konst.

Peters skriver att Vänsterpartiet vill se ett ”tråkigt” Nacka med billiga hyresrätter. Vad han menar med ”tråkig” är svårt att veta men han har helt rätt i att vi vill se ett ökat byggande av hyresrätter, i hela Nacka, med hyror som även nästa generation har råd att bo i. En blandad stad med mycket kultur är en attraktiv stad.

Fredrik Holmqvist, V
Ledamot i kulturnämnden

Visa mer
Vänsterpartiet Nacka
Politiskt parti

Sågs först 2018-03-24 13:52

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Vänsterpartiet Nacka vill nå personer som är intresserade av Feminism, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Vänsterpartiet Nacka vill nå personer i åldern 17 till 60 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

BESKED: SD KAN STÖDJA LÖFVEN
En röst på SD kan vara en röst på Stefan Löfven. Det säger nu Sverigedemokraterna.

Partiets gruppledare Mattias Karlsson lämnade beskedet i en ny intervju med Dagens Industri.

...

Jimmie Åkesson har tidigare varit tydlig med att SD kan komma att rösta på Socialdemokraternas budget efter valet.

Till skillnad från SD är Moderaterna tydliga på två punkter:

1. Vi kommer att avsätta Stefan Löfven som statsminister efter valet.
2. Vi kommer inte att medverka till en ny socialdemokratisk regering.

Ⓜ️ Vill du byta regering? Gilla och dela detta inlägg.

See More

Sågs först 2018-07-06 11:47

One reason you're seeing this ad is that Nya Moderaterna wants to reach people interested in Dagens Industri, based on activity such as liking Pages or clicking on ads.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Nya Moderaterna wants to reach people ages 18 and older who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.

Föreslaget inlägg

Det är skillnad på konst och konst.

Idag kan vi runt om i Stockholms kollektivtrafik se SL:s ”konstväxling” där exempelvis minimalistiskt ritade bilder på kvinnor med synligt mens återfinns. Just de bilderna finns i Slussen som är Stockholms näst populäraste knutpunkt för kollektivtrafik och konsten man väljer att framföra där visas för ca 138 000 människor varje dag. Många av dessa människor är turister/besökare och då man kan fråga sig: vilken bild vill vi ge av Stockholm?

...Sverigedemokraterna vill istället se konst som tilltalar allmänheten och strävar efter mer än normkritik, därför har vi nu lämnat in en motion som går ut på att främja det lokalhistoriska arvet och där konsten kommer att spela en stor roll.

Vilken konst vill du se i kollektivtrafiken?

---
Bli medlem i Sverigedemokraterna:
https://sd.se/medlem

Källor:
Översta bilden:
En ritning ur bildserien ”The Night Garden” av Liv Strömquist. I Slussens tunnelbanestation september 2017 – augusti 2018.

Nedersta bilden:
Johan Svenboms målning ”Brunnsbacken” vid Södermalmstorg från 1770-talet.

Sverigedemokraternas motion om att främja det lokalhistoriska arvet:
https://sll.sd.se/motion-om-att-framja-det-lokalhistoriska…/

Visa mer

Sågs först 2018-04-04 21:06

Du ser den här annonsen eftersom Sverigedemokraterna Stockholms läns landsting vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Veganer ska kunna få vegankost i skolan. De med måttlig allergi ska kunna få specialkost utan att allergin måste anses vara "svår".
- Det handlar om valfrihet, säger Birgitta Kahn, vår ledamot i Barn- och ungdomsnämnden.

Miljöpartiet anser att veganer ska kunna få vegankost i skolan, och att allergiker ska kunna få anpassad kost utan krav på att allergin ska vara "svår". Därför…
mp.se

Sågs först 2018-05-25 06:10

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Miljöpartiet de gröna i Karlstad vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Miljöpartiet de gröna i Karlstad vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Skellefteå bygger lyxhotell för över en miljard. Inte för att det behövs fler hotell i stan – det finns redan ett tiotal. Men det blir ett riktigt landmärke. Och då ingår det kulturhus man egentligen skulle bygga i kostnaden.

Hotellet ska kommunen sedan hyra ut till underpris. Man räknar med att gå 20-30 miljoner back varje år. Argumentet politikerna använder är att ingen annan är villig att ta sig an projektet. Men så bygger alla andra för sina egna pengar.

I morgon besluta...r politikerna i kommunfullmäktige om bygget av det kommunala lyxhotellet.

Visa mer

Sågs först 2018-03-19 19:41

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen har lagt till dig i en målgrupp som de vill nå ut till, baserat på dina aktiviteter på Facebooks utbud av appar och tjänster. Detta inkluderar att dela länkar på deras webbplats, att interagera med deras innehåll (som till exempel att klicka på annonser, titta på videoklipp eller spara innehåll) eller att direkt interagera (som att skicka meddelanden) med dem.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer som är 18 år och äldre. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

De borgerliga partierna (M, L, C och KD) har styrt Stockholms läns landsting sedan valet 2006. Sedan valet 2014 styr de med stöd av SD.
https://www.dn.se/…/bup-stockholm-far-minskade-resurser-na…/

Stockholms läns landsting beställer mindre vård från landstingsdrivna barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholm nästa år. Orsaken är personalbrist.
dn.se

Sågs först 2018-05-11 08:22

Du ser den här annonsen eftersom Rädda välfärden i Stockholms län vill nå personer i åldern 17 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Ulf Kristersson har sedan länge sagt att han ska försöka bli statsminister även om Alliansen blir mindre än de rödgröna i valet. Det betyder att han vill leda en regering som är beroende av aktivt stöd från SD i varje enskild blockskiljande omröstning. Vad är M beredda att ge upp för att få stöd av SD?

En röst på Socialdemokraterna den 9 september innebär en röst på att SD inte ska få inflytande. Läs och dela intervjun med Margot Wallström: www.aftonbladet.se/…/wallstroms-attack-pa-ulf-kristersson-h…

Sågs först 2018-07-05 07:07

Du ser den här annonsen eftersom Socialdemokraterna vill nå personer i åldern 30 och uppåt som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

SKÄRPTA KRAV PÅ ATT LÄRA SIG SVENSKA
Att kunna perfekt svenska är överskattat, men att tala begriplig svenska är underskattat.

Talar man inte svenska är det mycket svårare att få ett jobb och försörja sig själv.

...

Eget arbete är bästa vägen in i det svenska samhället. Man får arbetskamrater och lär sig hur vårt samhälle fungerar.

Därför föreslår Moderaterna skärpta krav på att lära sig svenska:

1️⃣ Kunskapskrav efter SFI för att få fortsatt ersättning.
2️⃣ Krav på kunskaper i svenska för att få permanent uppehållstillstånd.
3️⃣ Krav på kunskaper i svenska för att bli svensk medborgare.

Språkkraven ökar successivt för varje steg.

Skälet är enkelt. Svenska språket är nyckeln till en lyckad integration.

Vägen från nyanländ till nyanställd och slutligen ny medborgare ska vara tydlig.

Skyldigheter. Lika för alla.

Visa mer

Sågs först 2018-05-26 08:39

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

STÖDET TILL SOLEL SOM INGEN VILL HA
Riksrevisionen sågar regeringens stöd till solel. Riksrevisionen har granskat stödet på 800 miljoner under perioden 2009-2016 och riktar skarp kritik mot stödens utformning.

Riksrevisionen skriver att "underlagen till stor del saknar samhällsekonomiska analyser och att stödens kostnadseffektivitet i förhållande till målet om ökad förnybar el inte har belysts i tillräcklig utsträckning" och att "en annan utformning av stöden sannolikt skulle... ge mer förnybar el för pengarna" ... "Då skulle målet om ökad andel förnybar el kunna nås till lägre direkt kostnad för skattebetalare och elkonsumenter".

Kostnaden att installera en anläggning idag är en fjärdedel av vad den var 2009 när stödet infördes. Både Energimyndigheten som är ansvarig för stödet och branschen själv vill att stödet fasas ut eftersom det riskerar att förstöra hela marknaden. Dessutom är solel det minst miljövänliga alternativet enligt statliga vattenfalls livscykelanalys. Den vanliga elen i nätet släpper ut en tiondel så mycket koldioxid.

Trots det valde regeringen i december att lägga ännu mer pengar på solel. Regeringen utökade då stödet till drygt 900 miljoner per år 2018-2020. Mer per år än under hela perioden 2009-2016 alltså.

Synd bara att stöden inte är effektivt utformade och att inte ens branschen själv vill ha det. Men det kanske var viktigare att satsa så mycket pengar som möjligt än att få ut så mycket förnybar el som möjligt för pengarna.

Det var ändå någon annan som betalade

☀️

Läs mer: https://www.skattebetalarna.se/…/regeringens-stod-till-sole…

Visa mer

Sågs först 2018-04-06 07:33

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Slöseriombudsmannen vill nå personer som är intresserade av Moderaterna, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Slöseriombudsmannen vill nå personer i åldern 27 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Arbetsförmedlingen kostar 20 miljarder om året om man räknar bort bidrag och andra utbetalningar. Men bara en av fyra säger att de haft nytta av Arbetsförmedlingen när de sökt jobb. Arbetssökande som Sveriges radio talat med säger att det är svårt att ens få kontakt med myndigheten. Hur svarar Arbetsförmedlingen på kritiken? "Vi kan vara riktigt bra på våra ställen"

Den negativa synen på Arbetsförmedlingen håller i sig. En ny undersökning visar att kritiken kommer både från arbetssökande, arbetsgivare och den egna ...
sverigesradio.se

Sågs först 2018-02-15 22:54


LÖFVEN HAR GJORT SITT
Sverige är på fel väg. Regeringen har misslyckats med de viktigaste frågorna.

❗️Socialdemokraterna lovade att inte höja skatten för vanligt folk. Istället höjde man skatterna med 60 miljarder kr.
❗️Socialdemokraterna lovade att korta vårdköerna. Istället har vårdköerna fördubblats. Över 10 000 cancerpatienter har tvingats vänta längre än längsta tillåtna kötid....
❗️Socialdemokraterna lovade att satsa på lag och ordning. Istället är polistätheten den lägsta på tio år.
Socialdemokraterna har prioriterat bidrag och subventioner högre än polis och sjukvård. Det är dags för en ny regering.

👍 Gilla och dela om du vill byta regering!

Visa mer

Sågs först 2018-05-23 08:34

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Nya Moderaterna vill nå personer som är intresserade av Svenskt Näringsliv, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Nya Moderaterna vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Låt oss hoppas att dagens ceremoni kan vara början på ett nytt kapitel för både NKS och för sjukvården i Stockholm. För de sjukas skull och, inte minst, för den personal som sliter på Nya Karolinska.
Men vi får inte glömma att NKS-affären är en av svensk offentlighets största skandaler, och ett tydligt exempel på konsekvenserna av privata välfärdsexperiment.

Läs debattartikeln om Nya Karolinska av Karin Rågsjö och Håkan Jörnehed här: https://www.aftonbladet.se/…/nya-karolinska-ar-som-ett-sms-…

Sågs först 2018-05-27 08:01

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Vänsterpartiet vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Vänsterpartiet vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Kommunerna är sämst på att värdera högre utbildning, visar siffror från Saco. En låg- och mellanstadielärare förlorar över en miljon kronor på att utbilda sig jämfört med att börja jobba direkt efter gymnasiet. Resurserna i välfärden räcker helt enkelt inte till.
Samtidigt bedömer Skolverket att det kommer att saknas 187 000 lärare 2031. Den ekvationen går inte ihop. Alla partier måste sluta stoppa huvudet i sanden och våga ta i frågan om välfärdens omfattning och finansiering – för en fortsatt hållbar välfärd!

Kommunerna är sämst på att värdera högre utbildning, visar nya siffror från Saco. En låg- och mellanstadielärare förlorar över en miljon kronor på att utbilda sig jämfört med att börja jobba direkt efter gymnasiet. Ska vi lösa…
saco.se

Sågs först 2018-05-18 04:47

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Saco har lagt till dig i en målgrupp som de vill nå ut till, baserat på dina aktiviteter på Facebooks utbud av appar och tjänster. Detta inkluderar att dela länkar på deras webbplats, att interagera med deras innehåll (som till exempel att klicka på annonser, titta på videoklipp eller spara innehåll) eller att direkt interagera (som att skicka meddelanden) med dem.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Saco vill nå personer i åldern 27 till 60 bor eller nyss varit i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Nu har programmet i Almedalen börjat fyllas på och redan kan man hitta en hel del slöseri med skattepengar.

Burlövs kommun med knappt 18 000 invånare mellan Malmö och Lund har hittills anmält att de anordnar 9 seminarier, bland annat ett på temat "Ät frukost som barnen" som hålls 2,3 och 4 juli centralt på Strandgatan 1.

Vad skattebetalarna får ut av att Burlövs kostchef åker till Almedalen och föreläser om vikten av att äta en bra frukost är ganska oklart.

...

Om Stockholm hade anordnat lika många seminarier per invånare hade de haft 475 seminarier, Västerås hade haft 75.

Länk till seminariet: http://program.almedalsveckan.info/event/user-view/53178

Visa mer

Sågs först 2018-05-27 06:25


Spånga centrum stänger sina butiker i protest mot den ökande otryggheten. Jag vill satsa på lokala ordningsvakter & kameraövervakning för att återupprätta tryggheten i hela staden.
👍Gilla och dela om du håller med!

Läs mer här: https://www.dn.se/…/nu-stanger-vi-butikerna-det-ar-for-far…/

Sågs först 2017-12-12 15:35


MODERATERNA VÄLJER PRIVATISERINGSEXPERIMENT FRAMFÖR FLER ANSTÄLLDA I VÅRDEN!

Socialdemokraterna vill att vårdens pengar ska gå till vård, inte till dåliga upphandlingar, NKS-haveri och dyra konsulter.

Håller du med?...
Dela bilden!
Läs mer här: http://dyrastevarden.se/

Visa mer

Sågs först 2018-05-23 18:19

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Socialdemokraterna i Stockholm vill nå personer som gillar deras sida.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Socialdemokraterna i Stockholm vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Du och ditt barn ska få rätt vård snabbt oavsett när det behövs. Vi ska anställa 14 000 fler inom vården. I vårt starka samhälle går det före skattesänkningar för de som tjänar mest.

socialdemokraterna.se

Sågs först 2018-07-06 11:08

Du ser den här annonsen eftersom Socialdemokraterna vill nå personer i åldern 31 till 40 som bor i närheten av Stockholm, Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.

Jakop Dalunde har delat sitt evenemang.

De senaste månaderna har vi haft en stor debatt om flygets klimatpåverkan i Sverige, vilket har resulterat i att allt fler svenskar vill resa ut i resten av Europa med tåg. För många är detta däremot alltför svårt och många tvingas avstå från att åka tåg på grund av krångliga bokningssystem, obekväma resvägar, bristande passagerarrättigheter och relativt höga kostnader jämfört med det subventionerade flyget.

EU-parlamentariker Jakop Dalunde (MP) och riksdagsledamoten Karin Sv...ensson Smith (MP) bjuder därför in till seminarium där vi presenterar vår vision för att förenkla tågresandet ut i Europa.

Under seminariet kommer den nya rapporten “Ta tåget ut i världen” finnas tillgänglig. Den har tagits fram av Miljöpartiet i samarbete med de Gröna i Europaparlamentet och erbjuder en överblick över utformningen av dagens transportsystem och konkreta förslag på hur det kan förbättras.

Till seminariet har vi även bjudit in tre panelister som kommer dela med sig av sina visioner för framtidens tågtransporter och diskutera de förslag som presenterats:

Susanna Elfors forskar om hållbar stadsutveckling på KTH. 2014 startade hon Facebook-gruppen “Tågsemester” där människor som gillar att resa hållbart med tåg kan hjälpas åt att navigera i de i dagsläget krångliga bokningssystemen och dela med sig av sina erfarenheter och tips. Gruppen har på sista tiden fått stor spridning och kan nu stoltsera med en medlemsskara 10 000 tågentusiaster.

Johanna Sandahl är sedan 2014 ordförande för Naturskyddsföreningen och var innan dess vice ordförande. Hon är utbildad mark/växt-agronom och har undervisat på universitet och högskolor, skrivit rapporter och är medförfattare till boken “Hållbar utveckling och ekonomi inom planetens gränser”.

Thomas Silbersky är direktör för Marknad och Försäljning på SJ sedan 2013 och direktör för Internationella affärer sedan 2018 och kommer dela med sig av SJ:s prioriteringar och planer för framtidens tågtrafik.

Du kan anmäla dig för deltagande på eventet fram till den 20 maj på följande länk: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdJMR6mEsNtaHmPzc…/viewform

Varmt välkomna!

Visa mer
MAJ22
tis 9:00 · Europahuset · Stockholm
143 personer är intresserade · 16 personer kommer

Sågs först 2018-05-16 10:58

Ett skäl till att du ser den här annonsen är att Jakop Dalunde vill nå personer som är intresserade av Resa, baserat på aktiviteter som att gilla sidor eller klicka på annonser.
Det kan finnas andra skäl till att du ser den här annonsen, inklusive att Jakop Dalunde vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Sverige. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.